英语 英语 日语 日语 韩语 韩语 法语 法语 德语 德语 西班牙语 西班牙语 意大利语 意大利语 阿拉伯语 阿拉伯语 葡萄牙语 葡萄牙语 越南语 越南语 俄语 俄语 芬兰语 芬兰语 泰语 泰语 泰语 丹麦语 泰语 对外汉语

英语六级历年真题小体积版 cet6_200501

时间:2005-11-30 16:00来源:互联网 提供网友:huxiaofeng   字体: [ ]
特别声明:本栏目内容均从网络收集或者网友提供,供仅参考试用,我们无法保证内容完整和正确。如果资料损害了您的权益,请与站长联系,我们将及时删除并致以歉意。
    (单词翻译:双击或拖选)

  1. A) Furnished apartments will cost more.
B) The apartment can be furnished easily.
C) The apartment is just what the man is looking for.
D) She can provide the man with the apartment he needs.
2. A) Mr. Johnson's ideas are nonsense.
B) He quite agrees with Mr. Johnson's views.
C) Mr. Johnson is good at expressing his ideas.
D) He shares the woman's views on social welfare.
3. A) Study in a quiet place.
B) Improve her grades gradually.
C) Change the conditions of her dorm.
D) Avoid distractions1 while studying in her dorm.
4. A) It has been put off.
B) It has been cancelled.
C) It will be held in a different place,
D) It will be rescheduled to attract more participants.
5. A) Janet loves the beautiful landscape of Australia very much.
B) Janet is very much interested in architecture.
C) Janet admires the Sydney Opera House very much.
D) Janet thinks it's a shame for anyone not to visit Australia.
6. A) It is based on a lot of research.
B) It can be finished in a few weeks' time.
C) It has drawn2 criticism from lots of people.
D) It falls short of her supervisor3's expectations.
7. A) Karen is very forgetful.
B) He knows Karen better now.
C) Karen is sure to pass the interview.
D) The woman should have reminded Karen earlier.
8. A) Ask Joe to apologize to the professor for her.
B) Skip the class to prepare for the exam.
C) Tell the professor she's lost her voice.
D) Attend the lecture with the man.
9. A) The man will go in for business fight after high school.
B) The woman is not happy with the man's decision.
C) The man wants to be a business manager.
D) The woman is working in a kindergarten.
10. A) They stay closed until summer comes.
B) They cater4 chiefly to tourists.
C) They are busy all the year round.
D) They provide quality service to their customers.
Section B Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Passage One
Questions 11 to 14 are based on the passage you have just heard.
11. A) Classmates. C) Boss and secretary.
B) Colleagues. D) PR representative and client.
12. A) He felt his assignment was tougher than Sue's.
B) His clients complained about his service.
C) He thought the boss was unfair to him.
D) His boss was always finding fault with his work.
13. A) She is unwilling5 to undertake them.
B) She complains about her bad luck.
C) She always accepts them cheerfully.
D) She takes them on, though reluctantly.
14. A) Sue got promoted. C) Both John and Sue got a raise.
B) John had to quit his job. D) Sue failed to complete her project.
Passage Two
Questions 15 to 17 are based on the passage you have just heard.
15. A) By greeting each other very politely.
B) By exchanging their views on public affairs.
C) By displaying their feelings and emotions.
D) By asking each other some personal questions.
16. A) Refrain from showing his feelings. C) Argue fiercely.
B) Express his opinion frankly6. D) Yell loudly.
17. A) Getting rich quickly. C) Respecting individual rights.
B) Distinguishing oneself. D) Doing credit to one's community.
Passage Three
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
18.
A) If they don't involve any risks.
B) If they produce predictable side effects.
C) When the urgent need for them arises.
D) When tests show that they are relatively7 safe.
19.
A) Because they are not accustomed to it.
B) Because they are not psychologically prepared for it.
C) Because their genes8 differ from those who have been tested for it.
D) Because they are less sensitive to it than those who have been tested for it.
20.
A) They will have to take ever larger doses.
B) They will become physically9 impaired10.
C) They will suffer from minor11 discomfort12.
D) They will experience a very painful process.
答案:
PartⅠ Listening Comprehension
1.D  2.B 3.A  4.A 5.C 6.D  7.A 8.B  9.C  10.B
11.B 12.C  13.C  14.A 15.D  16.A  17.B 18.D 19.C  20.A
听力原文:
PartⅠ Listening Comprehension
Section A
1. M: I’m looking for an unfurnished two-bedroom apartment, but all your apartments are furnished.
W: We can take care of that. We can simply remove the furniture.
Q: What does the woman mean?
2. W: I don’t agree with Mr. Johnson on his views about social welfare. He seems to suggest that the poor are robbing the rich.
M: He might have used better words to express his idea. But I’ve found what he said makes a lot of sense.
Q: What does the man mean?
3.W: I’ve been studying all the time, but I still can’t see any improvement in my grades.
M: Maybe instead of studying in your dorm, you’d better go some place where there are fewer distractions.
Q: What does the man advise the woman to do?
4. W: The seminar originally scheduled for today has been cancelled. The hours I’ve spent preparing for it are totally wasted.
M: Not really. As far as I know it’s been postponed13 till next week.
Q: What does the man say about the seminar?
5. M: Hi, Janet, I hear you’ve just returned from a tour of Australia. Did you get a chance to visit the Sydney Opera House?
W: Of course I did. It would be a shame for anyone visiting Australia not to see this unique creation in architecture. Its magnificent beauty is simply beyond description.
Q: What do we learn from this conversation?
6. M: Sherry, how are you doing with your thesis?
W: Oh my thesis. That’s something I definitely don’t want to talk about right now. I finished my draft some time ago. But my supervisor said I should do more research if I want to achieve the quality that he expects of me.
Q: What do we learn from the conversation about the woman’s thesis?
7. W: I can’t believe Karen is late for such an importance occasion as a job interview. I reminded her time and again yesterday.
M: You should have known her better by now. Everything you tell her goes in one ear and out the other.
Q: What does the man imply?
8. W: Hi, Joe, I wonder if you could do me a favor and tell the professor I’ve lost my voice. So I can’t attend this morning’s class. I need time to study for tomorrow’s exam.
M: I don’t think it’s wise to say so. Since you’re not going to give the lecture, you might as well simply skip the class and apologize to the professor later.
Q: What will the woman probably do?
9. M: After high school, I’d like to go to college and major in business administration. I really like power and enjoy telling people what to do.
W: You’re very ambitious. But I’d rather spend my college days finding out what children are interested in. Child’s psychology14 is for me.
Q: What do we learn from the conversation?
10. M: It seems the restaurants here have little business these days.
W: That’s true. But ours is a scenic15 resort. And this is not the busy season. When summer comes, you’ll see armies of tourists waiting in line in order to get a seat.
Q: What do we learn from the conversation about the restaurants in the town?
Section B
Passage One
Both John and Sue joined the staff of a successful public relations firm in New York during the same year. They had just completed their PR degrees at a nearby university and were thrilled to be hired by one of the finest PR firms in the city. John’s first assignment was to create a promotion16 campaign for a client who was putting a new game on the market. Initially17 Sue was assigned to work with a sportswear company on a marketing18 concept for its newest line of clothing. As time passed and work with their respective first clients became more and more difficult, John and Sue realized that they had been assigned two of the toughest clients in town. Although John completed his assignments quickly and successfully, he was furious when he learned that the boss had deliberately19 assigned him a difficult client. In response he not only complained to his colleagues but also to the boss’s secretary. Sue, on the other hand, had a more difficult time satisfying her first client and she took several additional months to actually complete the assignment. However, she just laughed when she heard that the boss had made the assignment purposely. Over the next two years, John worked reluctantly with each assignment and problem that he encountered. Sue accepted each assignment cheerfully. And when problems arose, she responded with her characteristic “No problem, I can handle it.” Although Sue took longer to complete her projects than John and both were equally successful on the assignments they completed, Sue was given the first promotion when there came a vacancy20.
11. What’s the relationship between John and Sue now?
12. Why was John was furious after he finished his first assignment?
13. What’s Sue’s attitude to difficult tasks?
14. How does the story end?
Passage Two
American visitors to Eastern Asia are often surprised and puzzled by how Asian cultures and customs differ from those in the United States. What’s considered typical or proper social conduct in one country may be regard as odd, improper21 or even rude in the other. For example, people from some Eastern Asian countries may begin a conversation with a stranger by asking personal questions about family, home or work. Such questions are thought to be friendly, whereas they might be considered offensive in the United States. On the other hand, people in most Asian cultures are far more guarded about expressing their feelings publicly than most Americans are. Openly displaying annoyance22 or anger, yelling, arguing loudly and so forth23 is considered ill-mannered in countries such as Japan. Many Eastern Asians prefer to hold their emotions in check and instead express themselves with great politeness. They try not to be blunt and avoid making direct criticisms. In fact, they often keep their differences of opinion to themselves and merely smile and remain silent rather than engage in a confrontation24. By comparison, Americans are often frank about displaying both positive and negative emotions on the street and in other public places. Americans visiting Asia should keep in mind that such behavior may cause offense25. A major difference between Americans culture and most Asian cultures is that in Asia, the community is more important than the individual. Most Americans are considered a success when they make a name for themselves.
15. How would some Asians start their conversation when they meet for the first time?
16. What would a Japanese do when he feels annoyed?
17. What is encouraged in American culture according to the passage?
Passage Three
In order for a chemical to be considered a drug, it must have the capacity to affect how the body works. No substance that has the power to do this is completely safe. Drugs are only approved after tests have demonstrated that they are relatively safe when used as directed and when their benefits outweigh26 their risks. Thus some very dangerous drugs are approved because they are necessary to treat serious illnesses. Many people suffer ill effects from drugs called side effects, even though they take the drug exactly as directed. The human population contains a great variety of genetic27 variation, but drugs are tested on just a few thousand people. When a particular drug is taken by millions, some people may not respond in a predictable way, even though the drug has been tested. A patient may also acquire a tolerance28 for a certain drug, which means the patient has to take ever larger doses to produce the desired effect. Tolerance may lead to habituation, in which the person becomes so dependent on the drug that he or she becomes addicted29 to it. Addition causes severe psychological and physical disturbances30 when the drug is taken away. Finally, drugs often have unwanted side effects. This usually causes only minor discomfort, such as a skin rash, headache or sleepiness. Certain drugs, however, can produce serious adverse31 reactions.
18. Under what circumstances are drugs approved?
19. Why do many people suffer side effects from a drug even though they take it as directed?
20. What will happen when patients acquire a tolerance for a certain drug?


点击收听单词发音收听单词发音  

1 distractions ff1d4018fe7ed703bc7b2e2e97ba2216     
n.使人分心的事[人]( distraction的名词复数 );娱乐,消遣;心烦意乱;精神错乱
参考例句:
  • I find it hard to work at home because there are too many distractions. 我发觉在家里工作很难,因为使人分心的事太多。
  • There are too many distractions here to work properly. 这里叫人分心的事太多,使人无法好好工作。 来自《简明英汉词典》
2 drawn MuXzIi     
v.拖,拉,拔出;adj.憔悴的,紧张的
参考例句:
  • All the characters in the story are drawn from life.故事中的所有人物都取材于生活。
  • Her gaze was drawn irresistibly to the scene outside.她的目光禁不住被外面的风景所吸引。
3 supervisor RrZwv     
n.监督人,管理人,检查员,督学,主管,导师
参考例句:
  • Between you and me I think that new supervisor is a twit.我们私下说,我认为新来的主管人是一个傻瓜。
  • He said I was too flighty to be a good supervisor.他说我太轻浮不能成为一名好的管理员。
4 cater ickyJ     
vi.(for/to)满足,迎合;(for)提供饮食及服务
参考例句:
  • I expect he will be able to cater for your particular needs.我预计他能满足你的特殊需要。
  • Most schools cater for children of different abilities.大多数学校能够满足具有不同天资的儿童的需要。
5 unwilling CjpwB     
adj.不情愿的
参考例句:
  • The natives were unwilling to be bent by colonial power.土著居民不愿受殖民势力的摆布。
  • His tightfisted employer was unwilling to give him a raise.他那吝啬的雇主不肯给他加薪。
6 frankly fsXzcf     
adv.坦白地,直率地;坦率地说
参考例句:
  • To speak frankly, I don't like the idea at all.老实说,我一点也不赞成这个主意。
  • Frankly speaking, I'm not opposed to reform.坦率地说,我不反对改革。
7 relatively bkqzS3     
adv.比较...地,相对地
参考例句:
  • The rabbit is a relatively recent introduction in Australia.兔子是相对较新引入澳大利亚的物种。
  • The operation was relatively painless.手术相对来说不痛。
8 genes 01914f8eac35d7e14afa065217edd8c0     
n.基因( gene的名词复数 )
参考例句:
  • You have good genes from your parents, so you should live a long time. 你从父母那儿获得优良的基因,所以能够活得很长。 来自《简明英汉词典》
  • Differences will help to reveal the functions of the genes. 它们间的差异将会帮助我们揭开基因多种功能。 来自英汉非文学 - 生命科学 - 生物技术的世纪
9 physically iNix5     
adj.物质上,体格上,身体上,按自然规律
参考例句:
  • He was out of sorts physically,as well as disordered mentally.他浑身不舒服,心绪也很乱。
  • Every time I think about it I feel physically sick.一想起那件事我就感到极恶心。
10 impaired sqtzdr     
adj.受损的;出毛病的;有(身体或智力)缺陷的v.损害,削弱( impair的过去式和过去分词 )
参考例句:
  • Much reading has impaired his vision. 大量读书损害了他的视力。 来自《现代汉英综合大词典》
  • His hearing is somewhat impaired. 他的听觉已受到一定程度的损害。 来自《现代汉英综合大词典》
11 minor e7fzR     
adj.较小(少)的,较次要的;n.辅修学科;vi.辅修
参考例句:
  • The young actor was given a minor part in the new play.年轻的男演员在这出新戏里被分派担任一个小角色。
  • I gave him a minor share of my wealth.我把小部分财产给了他。
12 discomfort cuvxN     
n.不舒服,不安,难过,困难,不方便
参考例句:
  • One has to bear a little discomfort while travelling.旅行中总要忍受一点不便。
  • She turned red with discomfort when the teacher spoke.老师讲话时她不好意思地红着脸。
13 postponed 9dc016075e0da542aaa70e9f01bf4ab1     
vt.& vi.延期,缓办,(使)延迟vt.把…放在次要地位;[语]把…放在后面(或句尾)vi.(疟疾等)延缓发作(或复发)
参考例句:
  • The trial was postponed indefinitely. 审讯无限期延迟。
  • The game has already been postponed three times. 这场比赛已经三度延期了。
14 psychology U0Wze     
n.心理,心理学,心理状态
参考例句:
  • She has a background in child psychology.她受过儿童心理学的教育。
  • He studied philosophy and psychology at Cambridge.他在剑桥大学学习哲学和心理学。
15 scenic aDbyP     
adj.自然景色的,景色优美的
参考例句:
  • The scenic beauty of the place entranced the visitors.这里的美丽风光把游客们迷住了。
  • The scenic spot is on northwestern outskirts of Beijing.这个风景区位于北京的西北远郊。
16 promotion eRLxn     
n.提升,晋级;促销,宣传
参考例句:
  • The teacher conferred with the principal about Dick's promotion.教师与校长商谈了迪克的升级问题。
  • The clerk was given a promotion and an increase in salary.那个职员升了级,加了薪。
17 initially 273xZ     
adv.最初,开始
参考例句:
  • The ban was initially opposed by the US.这一禁令首先遭到美国的反对。
  • Feathers initially developed from insect scales.羽毛最初由昆虫的翅瓣演化而来。
18 marketing Boez7e     
n.行销,在市场的买卖,买东西
参考例句:
  • They are developing marketing network.他们正在发展销售网络。
  • He often goes marketing.他经常去市场做生意。
19 deliberately Gulzvq     
adv.审慎地;蓄意地;故意地
参考例句:
  • The girl gave the show away deliberately.女孩故意泄露秘密。
  • They deliberately shifted off the argument.他们故意回避这个论点。
20 vacancy EHpy7     
n.(旅馆的)空位,空房,(职务的)空缺
参考例句:
  • Her going on maternity leave will create a temporary vacancy.她休产假时将会有一个临时空缺。
  • The vacancy of her expression made me doubt if she was listening.她茫然的神情让我怀疑她是否在听。
21 improper b9txi     
adj.不适当的,不合适的,不正确的,不合礼仪的
参考例句:
  • Short trousers are improper at a dance.舞会上穿短裤不成体统。
  • Laughing and joking are improper at a funeral.葬礼时大笑和开玩笑是不合适的。
22 annoyance Bw4zE     
n.恼怒,生气,烦恼
参考例句:
  • Why do you always take your annoyance out on me?为什么你不高兴时总是对我出气?
  • I felt annoyance at being teased.我恼恨别人取笑我。
23 forth Hzdz2     
adv.向前;向外,往外
参考例句:
  • The wind moved the trees gently back and forth.风吹得树轻轻地来回摇晃。
  • He gave forth a series of works in rapid succession.他很快连续发表了一系列的作品。
24 confrontation xYHy7     
n.对抗,对峙,冲突
参考例句:
  • We can't risk another confrontation with the union.我们不能冒再次同工会对抗的危险。
  • After years of confrontation,they finally have achieved a modus vivendi.在对抗很长时间后,他们最后达成安宁生存的非正式协议。
25 offense HIvxd     
n.犯规,违法行为;冒犯,得罪
参考例句:
  • I hope you will not take any offense at my words. 对我讲的话请别见怪。
  • His words gave great offense to everybody present.他的发言冲犯了在场的所有人。
26 outweigh gJlxO     
vt.比...更重,...更重要
参考例句:
  • The merits of your plan outweigh the defects.你制定的计划其优点胜过缺点。
  • One's merits outweigh one's short-comings.功大于过。
27 genetic PgIxp     
adj.遗传的,遗传学的
参考例句:
  • It's very difficult to treat genetic diseases.遗传性疾病治疗起来很困难。
  • Each daughter cell can receive a full complement of the genetic information.每个子细胞可以收到遗传信息的一个完全补偿物。
28 tolerance Lnswz     
n.宽容;容忍,忍受;耐药力;公差
参考例句:
  • Tolerance is one of his strengths.宽容是他的一个优点。
  • Human beings have limited tolerance of noise.人类对噪音的忍耐力有限。
29 addicted dzizmY     
adj.沉溺于....的,对...上瘾的
参考例句:
  • He was addicted to heroin at the age of 17.他17岁的时候对海洛因上了瘾。
  • She's become addicted to love stories.她迷上了爱情小说。
30 disturbances a0726bd74d4516cd6fbe05e362bc74af     
n.骚乱( disturbance的名词复数 );打扰;困扰;障碍
参考例句:
  • The government has set up a commission of inquiry into the disturbances at the prison. 政府成立了一个委员会来调查监狱骚乱事件。
  • Extra police were called in to quell the disturbances. 已调集了增援警力来平定骚乱。
31 adverse 5xBzs     
adj.不利的;有害的;敌对的,不友好的
参考例句:
  • He is adverse to going abroad.他反对出国。
  • The improper use of medicine could lead to severe adverse reactions.用药不当会产生严重的不良反应。
本文本内容来源于互联网抓取和网友提交,仅供参考,部分栏目没有内容,如果您有更合适的内容,欢迎点击提交分享给大家。
------分隔线----------------------------
TAG标签:   英语六级  六级历年真题  cet6
顶一下
(117)
90.7%
踩一下
(12)
9.3%
最新评论 查看所有评论
发表评论 查看所有评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
验证码:
听力搜索
推荐频道
论坛新贴